Ідеальний літній торт! Я вам обіцяю, що, коли ви оціните кількість витраченого часу та результат, ви захочете готувати цей торт кожен тиждень!
Усі мої рецепти із секретами, котрі я вам завжди розкриваю.
Тут секретів декілька:
- Кисломолочний сир. Він має бути, як на сирники — сухим та дрібнозернистим.
- Олія. Саме кокосова. Можна і вершкове масло (якщо будете замінювати, то потрібно буде 100 г вершкового масла з холодильника), але з кокосовою олією гарантовано смачніше.
- Ягоди. У меня полуниця, але насправді це можуть бути будь-які ягоди! Головне — тільки свіжі, жодної заморозки!
- Блендер. У меня улюблений Термомікс, котрий подрібнює начинку до ідеальної консистенції без жодної крупки. Якщо немає Термоміксу — використовуйте чашу блендера і подрібнюйте начинку 5-10 хвилин.
А тепер сам рецепт! Зберігайте — його не можна загубити!
Рецепт (на форму діаметром 20 см):
Тісто:
100 г кокосової олії
120 г пшеничного борошна вищого ґатунку
50 г цукру
1 ст.ложка води
Дрібка солі
Начинка:
700 г кисломолочного сиру
200 мл вершків жирністю 15%
120 г цукрової пудри
1 ч.ложка ванільної есенції
10 г желатину
50 мл води
Дрібка солі
500 г свіжої полуниці, краще великого розміру
- У блендер покласти всі інгредієнти для тіста, крім води. Подрібнити до стану крихти. Додати воду, вимішати. Тісто має вийти трохи липким та однорідним.
- Форму для запікання застелити пергаментним папером. Викласти тісто, розрівняти його пальцями рівномірно. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовій шафі 20-25 хвилин. Корж має бути золотистого кольору. Дістати, повністю охолодити.
- Желатин залити водою та залишити на 10 хвилин. Потім нагріти на плиті, постійно помішуючи, щоб желатин повністю розчинився, але не закипів.
- У чашу блендера покласти сир, вершки, цукрову пудру, дрібку солі та налити желатинову масу. Якщо у вас Термомікс, подрібнюйте масу 2 хвилини на швидкості 7. Якщо у вас звичайний блендер, подрібнюйте на максимальній потужності 5-10 хвилин — маса не має містити крупки сиру.
- Готовий корж зняти з пергаменту та перенести з форми для випічки. Одну частину полуниці розрізати навпіл та сформувати краї торту. Сирну масу налити в середину та розрівняти лопаткою. Полуницю, що залишилась, викласти на сирний шар, трохи втискаючи. Поставити торт до холодильника на 4-6 годин. Холодний чизкейк нарізати та подавати. Смачного!