Ось така дивна назва страви вийшла 🙂
Насправді це запечене куряче філе, що було нафаршировано вершковим шпинатом, в зверху — сирна скоринка. Довга назва б вийшла — зелена курка простіше 🙂
Так ось, зелена курка вийшла дуже вдалою: соковитою, вершковою, трохи хрусткою зверху. І окремий бонус — простота приготування: 5 хвилин на підготовку, а далі духова шафа готує замість вас!
Любите шпинат? Подивіться рецепт шпинатного супу.
Рецепт:
2 великих курячих філе загальною вагою близько 700 г
150 г шпинату
2 ст.ложки крем-сиру
5 зубків часнику
50 г пармезану
1 ст.ложка оливкової олії
Сіль на смак
- Шпинат буйно порізати. Зубки часнику очистити і так само нарізати великими шматочками.
- Розігріти на сковороді оливкову олію. Додати часник і шпинат. Тушкувати часник зі шпинатом на середньому вогні 3-4 хвилини, додати крем-сир, готувати ще 1-2 хвилини. В кінці додати столову ложку пармезану, перемішати.
- У кожному курячому філе зробити кишеньку — повздовжній надріз посередині філе. Наповнити кишеньки начинкою зі шпинату. У вас залишиться трохи начинки, додайте до неї решту пармезану та перемішайте.
- Форму для запікання змастити оливковою олією. Викласти куряче філе, посолити ззовні. Змастити верх сумішшю шпинатної начинки та пармезану. Випікати в розігрітій духовій шафі 40-45 хвилин за температури 180 градусів. Скоринка має бути рум’яною, а курка — соковитою і водночас пропеченою. Смачного!