Охолоджений чизкейк із полуницею

Ідеальний літній торт! Я вам обіцяю, що, коли ви оціните кількість витраченого часу та результат, ви захочете готувати цей торт кожен тиждень!
Усі мої рецепти із секретами, котрі я вам завжди розкриваю.
Тут секретів декілька:

  • Кисломолочний сир. Він має бути, як на сирники — сухим та дрібнозернистим.
  • Олія. Саме кокосова. Можна і вершкове масло (якщо будете замінювати, то потрібно буде 100 г вершкового масла з холодильника), але з кокосовою олією гарантовано смачніше.
  • Ягоди. У меня полуниця, але насправді це можуть бути будь-які ягоди! Головне — тільки свіжі, жодної заморозки!
  • Блендер. У меня улюблений Термомікс, котрий подрібнює начинку до ідеальної консистенції без жодної крупки. Якщо немає Термоміксу — використовуйте чашу блендера і подрібнюйте начинку 5-10 хвилин.

А тепер сам рецепт! Зберігайте — його не можна загубити!

Рецепт (на форму діаметром 20 см):
Тісто:
100 г кокосової олії
120 г пшеничного борошна вищого ґатунку
50 г цукру
1 ст.ложка води
Дрібка солі

Начинка:
700 г кисломолочного сиру
200 мл вершків жирністю 15%
120 г цукрової пудри
1 ч.ложка ванільної есенції
10 г желатину
50 мл води
Дрібка солі

500 г свіжої полуниці, краще великого розміру

  1. У блендер покласти всі інгредієнти для тіста, крім води. Подрібнити до стану крихти. Додати воду, вимішати. Тісто має вийти трохи липким та однорідним.
  2. Форму для запікання застелити пергаментним папером. Викласти тісто, розрівняти його пальцями рівномірно. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовій шафі 20-25 хвилин. Корж має бути золотистого кольору. Дістати, повністю охолодити.
  3. Желатин залити водою та залишити на 10 хвилин. Потім нагріти на плиті, постійно помішуючи, щоб желатин повністю розчинився, але не закипів.
  4. У чашу блендера покласти сир, вершки, цукрову пудру, дрібку солі та налити желатинову масу. Якщо у вас Термомікс, подрібнюйте масу 2 хвилини на швидкості 7. Якщо у вас звичайний блендер, подрібнюйте на максимальній потужності 5-10 хвилин — маса не має містити крупки сиру.
  5. Готовий корж зняти з пергаменту та перенести з форми для випічки. Одну частину полуниці розрізати навпіл та сформувати краї торту. Сирну масу налити в середину та розрівняти лопаткою. Полуницю, що залишилась, викласти на сирний шар, трохи втискаючи. Поставити торт до холодильника на 4-6 годин. Холодний чизкейк нарізати та подавати. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.