Дорада — дуже смачна риба, яка щороку стає дедалі популярнішою. І при цьому купити її не проблема. Але як приготувати дораду, щоб гарантовано підкорити всіх її смаком? Для цього достатньо знати мій маринад 🙂
Важливий момент — використовуйте тільки свіжі трави! Сушені трави не відтіняють смак риби так, як свіжі.
І ще. Немає доради — беремо сибаса. Немає сибаса — беремо райдужну форель, немає форелі — беремо судака. Маринад дуже універсальний.
А натхненням для цього рецепту стала одна традиційна страва Словенії. Більше про гастрономічну Словенію читайте ТУТ.
Рецепт:
2 доради загальною вагою близько 600 г
6 зубків часнику
4 ст.ложки оливкової олії
2 гілочки свіжої м’яти
6 гілочок свіжого чебрецю
1/2 ч.ложки солі
- Часник натерти на дрібній терці, листя м’яти та чебрецю нарубити дуже дрібно. Змішати трави, часник, оливкову олію та сіль.
- Зробленою сумішшю обмазати рибу ззовні та обов’язково зсередини. Важливо використовувати весь маринад до останньої краплі. Залишити рибу маринуватися на 15 хвилин.
- Розігріти пательню-гриль. Викласти рибу та смажити її 4-5 хвилин. Потім перегорнути та смажити ще 4-5 хвилин. Риба готова, смачного!