Мій улюблений вид консервації — це вишня у власному соку! Якнайбільше вишні та якнайменше цукру. І взагалі, це той випадок, коли найважче в процесі приготування — це очистити вишню від кісточок. А далі просто слідуйте рецепту.
Якщо у вас залишилась вишня, раджу приготувати швидкий вишневий пиріг. Він дійсно готується швидко.
Рецепт (на 1 банку 0,5 л):
300-350 г вишні без кісточок
1 ст.ложка цукру
- Очищену вишню скласти в банку. Дуже важливо покласти в банку якомога більше вишні, але притискати її треба дуже обережно, щоб не почавити ягоди. Банка має бути повністю наповненою.
- Зверху присипати вишню цукром. Закрити пластмасовою кришкою та декілька разів обережно струсити банку, щоб цукор розподілився. Пластмасову кришку зняти, накрити банку металевою кришкою для закатки. Залиште банку з вишнею на 1-12 годин — ліпше довше. В цей час вишня пустить сік, завдяки чому не потрібно буде додавати додатково воду.
- Деко рівно застелити тканинним або паперовим рушником. На нього поставити банки з вишнею (банки не мають торкатися одна одної), прикрити металевою кришкою для закатки (але не закатувати). Поставити деко з банками в духову шафу. Налити у деко на рушник воду до країв деко. І тільки тепер увімкнути духовку на 180 градусів. Це важливо, тільки в холодну духовку! Час стерилізації вишні залежатиме від багатьох чинників, щонайменше це 30 хвилин, щонайбільше — 60 хвилин. Готовність визначаємо кипінням вишневого соку в банці.
- Готову вишню дуже обережно дістати з духової шафи та закатати кожну банку. Зберігати в темному місці за кімнатної температури. Зимою буде дуже смачно!