Вишня у власному соку

Мій улюблений вид консервації — це вишня у власному соку! Якнайбільше вишні та якнайменше цукру. І взагалі, це той випадок, коли найважче в процесі приготування — це очистити вишню від кісточок. А далі просто слідуйте рецепту.

Якщо у вас залишилась вишня, раджу приготувати швидкий вишневий пиріг. Він дійсно готується швидко.

Рецепт (на 1 банку 0,5 л):
300-350 г вишні без кісточок
1 ст.ложка цукру

  1. Очищену вишню скласти в банку. Дуже важливо покласти в банку якомога більше вишні, але притискати її треба дуже обережно, щоб не почавити ягоди. Банка має бути повністю наповненою.
  2. Зверху присипати вишню цукром. Закрити пластмасовою кришкою та декілька разів обережно струсити банку, щоб цукор розподілився. Пластмасову кришку зняти, накрити банку металевою кришкою для закатки. Залиште банку з вишнею на 1-12 годин — ліпше довше. В цей час вишня пустить сік, завдяки чому не потрібно буде додавати додатково воду.
  3. Деко рівно застелити тканинним або паперовим рушником. На нього поставити банки з вишнею (банки не мають торкатися одна одної), прикрити металевою кришкою для закатки (але не закатувати). Поставити деко з банками в духову шафу. Налити у деко на рушник воду до країв деко. І тільки тепер увімкнути духовку на 180 градусів. Це важливо, тільки в холодну духовку! Час стерилізації вишні залежатиме від багатьох чинників, щонайменше це 30 хвилин, щонайбільше — 60 хвилин. Готовність визначаємо кипінням вишневого соку в банці.
  4. Готову вишню дуже обережно дістати з духової шафи та закатати кожну банку. Зберігати в темному місці за кімнатної температури. Зимою буде дуже смачно!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.