Гарячий сендвіч Крок-мадам

Крок-мадам — це класичний французський сніданок. Тому і рецепт класичний, жодних змін я не вносила. Хоча і намагалась 🙂
Спочатку я додала помідор — вийшло зовсім не те. Потім замінила класичний бешамель на інший соус — ще гірше. Зрештою, прийшла до думки, що класику змінювати не варто.
Як зробити Крок-мадам швидким та смачним сніданком? Я готую бешамель з вечора, з указанної кількості інгредієнтів виходить соусу на 6 сендвічів. Бешамель чудово зберігається в холодильнику, а якщо соус все одно залишиться — використовуйте його як соус до тюфтельок.

Рецепт (на 2 сендвічі):
4 шматочки тостового хлібу
2-4 шматочки шинки
6-8 ст.ложок соусу бешамель
50 г крупно натертого сиру гауда або едам
2 курячих яйця
30-40 г вершкового масла
Сіль на смак
Чорний перець свіжого помелу на смак

Соус бешамель:
30 г вершкового масла
30 г борошна вищого ґатунку
300 мл молока жирністю 2,5%
Велика дрібка мускатного горіха
Велика дрібка чорного перцю свіжого помелу
Сіль на смак

  1. Готуємо бешамель. У сотейнику розтопити вершкове масло, додати борошно і на вогні трохи більшому за середній обсмажити борошно до появи горіхового запаху. Тонкою цівкою влити гаряче молоко та, постійно помішуючи вінчиком, варити соус до кипіння та загустіння. В кінці додати сіль, перець, мускатний горіх. Готовий соус повністю охолодити.
  2. Всі чотири шматочки тостового хлібу намастити соусом бешамель. Соусу має бути досить багато, від цього залежить смак сендвіча. На 2 шматочки сендвіча викласти рівномірно натертий сир, зверху = 1 або 2 шматочки шинки (на бажання). Потім накрити цей шматочок тосту другим шматком, на якому не було начинки, соусом до низу.
  3. Разігріти пательню на середньому вогні. Викласти у пательню більшу частину вершкового масла, розтопити його. Підсмажити сендвіч з обох боків до красивої румяної скоринки. При цьому сир всередині має встигнути розплавитися. Сендвічі викласти на тарілку.
  4. Додати в пательню решту вершкового масла, розтопити його. Розбити 2 яйця так, щоб при цьому не розбити жовток, він має бути цілим. Вогонь обовязково має бути середній або нижче середнього. Яйця поперчити й посолити. Смажити яйце до затвердіння білку, жовток при цьому має залишитися рідким. Готові яйця викласти зверху на сендвічі. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.