Вишня у власному соці

Мій улюблений вид консервації – це вишня у власному соці! Максимум вишні та мінімум цукру. І взагалі, це той випадок, коли найважче в процесі приготування – це очистити вишню від кісточок. А далі просто слідуйте рецепту.

Якщо у вас залишилась вишня, раджу приготувати швидкий вишневий пиріг. Він дійсно готується швидко.

Рецепт (на 1 банку 0,5 л):
300-350 г вишні без кісточок
1 ст.ложка цукру

  1. Очищену вишню скласти у банку. Дуже важливо покласти у банку як можна більше вишні, але притискати її потрібно дуже обережно, щоб не почавити ягоди. Банка має бути повністю наповненою.
  2. Зверху присипати вишню цукром. Закрити пластмасовою кришкою та декілька разів обережно зтрусити банку, щоб цукор розподілився. Пластмасову кришку зняти, накрити банку металекою кришкою для закатки. Залиште банку з вишнею на 1-12 годин – краще довше. В цей час вишня пустить сік, що дозволить не додавати воду додатково.
  3. Деко рівно застелити тканевим або паперовим рушником. На нього поставити банки з вишнею (банки не повинні торкатися одна одної), прикрити металевою кришкою для закатки (але не закатувати). Поставити деко з банками в духову шафу. Налити у деко на рушник воду до країв деко. І тільки тепер включити духовку на 180 градусів. Це важливо, тільки в холодну духовку! Час стерилізації вишні буде залежати від багатьох факторів, мінімально це 30 хвилин, максимально – 60 хвилин. Готовність визначаємо кипінням вишневого соку у банці.
  4. Готову вишню дуже обережно дістати з духової шафи та закатати кажну банку. Зберігати в темному місці за кімнатної температури. Зимою буде дуже смачно!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.