Рецепт з Індії. Можна готувати як вегетаріанську або ж як пісну страву за вашим вибором. Різниця тільки в олії, яку ви будете використовувати для смаження – або це буде рослинна рафінована олія, або ж популярне масло гхі.
Доречі, в одному з пунктів я сильно видозмінила рецепт. До поїздки в Індію я не знала, як же ж багато тіста у місцевій кухні! І фрітюру! Так, для класичного карі роблять кульки з нутового борошна. Потім обсмажують у фрітюрі, і зрештою відварюють в самому соусу карі. Чесно, мені не сподобалось. А ось цвітна капуста з картоплею (яка виявилась бататом світло-жовтого кольору) в соусі карі сподобалось і дуже! Тому вам я вирішила показати саме цей рецепт. Без батату, хоча пам’ятайте, що його теж можна додати.
Рецепт молодих овочів в індійскому стилі ви знайдете ТУТ.
Рецепт (4 порції):
400-500 г цвітної капусти
30 г масла гхі або будь-якої рослинної рафінованої олії (в ідеалі – гірчичної, але я її так і не знайшла)
1 ст.ложка з горкою нутового борошна
1 ст.ложка куркуми
1 ч.ложка молотого перцю чилі
1 ст.ложка насіння чорної гірчиці
Жменька листя карі (якщо є)
300 мл води «Краплинка»
Сіль за смаком
- Нагріти на пательні олію. Додати перець чилі, куркуму та чорну гірчицю. Смажити спеції, помішуючи, 2-3 хвилини. Додати нутове борошно, ретельно перемішати. Додати воду, листя карі та варити соус на середньому вогні 5-7 хвилин.
- В готовий соус додати цвітну капусту, разібрану на дрібні суцвіття або нарізану. Посолити страву. Варити в соусі карі до готовності капусти. Подавати одразу ж, бажано з рисом або ж коржиками чапаті (рецепт буде пізніше). Смачного!