Готую цю страву другий раз поспіль, а це значить, що і третій раз точно буде! І на це є декілька причин, окрім смаку. А саме:
-
-
- Готується 7 хвилин (5 хвилин витрачаєте на нарізку та 2 хвилини на приготування маринаду)
- Їси сирі овочі – і це смачно!
- Чудова страва для того, щоб урізноманітніти овочеві страви в раціоні
- Плюс ще одна швидка страва з кабачків або цуккіні
- Зберігається 3 дні в холодильнику (тільки у випадку, якщо про страву забудуть)
-
Я вже розповідала вам, що кабачки/цукіні можна і треба їсти сирими. Я готую кускус з сирими кабачками, салат з кабачків та сиром, малосільні цукіні. А в маринованих кабачків смак ще більш яскравий та ароматний! Особливо на другий день 🙂
Рецепт:
4 кабачки невеликого розміру (довжиною як ваша долонь)
2 моркви невеликого розміру
Маринад:
4 стебла селери
½ пучку петрушки
½ пучку кріпу (якщо любите, можете замінити кріп на кінзу)
Сік ½ лимону
½ ст.ложки рідкого меду або сиропу агави
½ ч.ложки морської солі
Перець чилі за бажанням
- За допомогою економки нарізати кабачки дуже тонкими пластинами. Так само зробити з очищеною морквою.
- Стебла селери скласти в блендер та подрібнити разом з соком лимону, медом, сіллю та перцем чилі (за бажанням). Додати дрібно нарізану зелень. Для тих, хто використовує Термомікс, все ще простіше: скласти всі інгредієнти маринаду до чаші та подрібнити 3 секунди на швидкості 9.
- Ретельно перемішати кабачки та моркву з маринадом. Я роблю це руками. Перекласти в ємкість для зберігання та поставити в холодильник на 12 годин. Подаючи на стіл, можна заправити кабачки будь-якою улюбленою олією. Але смачно і без неї 🙂 Смачного!