Усіх людей, які готують лечо, можна поділити на дві групи: перша половина вважає, що до лечо оцет додавати зовсім не потрібно, а друга не розуміє, як можна готувати без оцту.
Як бачите, я належу до першої. Роками я готую лечо без оцту, і воно чудово зберігається.
Власне, я маю багато рецептів консервації без оцту: фірмовий соус базиліко, мочені помідори, ткемалі… Тож додам ще один рецепт у цю добірку!
Рецепт (на 5-6 банок об’ємом 0,5 л):
2 кг болгарського перцю
2 кг помідорів
2 ст.ложки цукру
1 ст.ложка солі
- Якщо ви не любите помідорну шкірку, пропустіть помідори через соковижималку. Якщо до шкірки ставитесь нейтрально — подрібніть помідори у блендері до однорідної маси. Я подрібнюю в Термоміксі 30 секунд на швидкості 10 — отримаєте ефект соку зовсім без шкірки. Додати сіль та цукор, перемішати.
- Болгарський перець очистити від насіння та плодоніжки, нарізати на 4-6 частин залежно від розміру перцю. Скласти перець у п’ятилітрову каструлю, залити томатним соком та варити на вогні трохи вище середнього рівня 30 хвилин після закипання.
- Готове гаряче лечо розлити у стерилізовані банки об’ємом 0,5 л. Можна використовувати банки як під закатку, так і під закрутку. Взимку буде дуже смачно!