Не лякайтеся назви, рецепт не складний! Так, треба приготувати два види тіста. Але в цьому вам легко допоможе будь-який блендер. Якщо ви все одно вважаєте, що мармуровий кекс – це складно, приготуйте тільки лимонне тісто і кекс із нього. Я обіцяю, ви будете у захваті!
Бажаєте найпростіший рецепт кексу? Тоді вам СЮДИ.
Лимонне тісто:
2 великих яйця
150 г цукру
Дрібка солі
100 г вершкового масла
2 великих і соковитих лимона
½ ч. ложки соди
250 г борошна
Шоколадне тісто:
1 велике яйце
100 г цукру
Дрібка солі
50 г чорного шоколаду (вміст какао більше 70%)
50 г вершкового масла
50 г сметани (жирність 20%)
⅓ ч. ложки соди
125 г борошна
- Готуємо лимонне тісто. Очистити і подрібнити цедру двох лимонів та вичавити з них увесь сік. Змішати яйця з цукром, сіллю та лимонною цедрою. Трохи збити вінчиком. Вершкове масло розтопити, але не нагрівати до кипіння. Продовжувати збивати тісто, а саме додати вершкове масло та лимонний сік в яєчну масу. Потім ввести в тісто борошно та соду, ретельно вимішати, щоб не було грудочок. Лимонне тісто готове.
- Готуємо шоколадне тісто. Змішати яйця з цукром та сіллю. Трохи збити вінчиком. Вершкове масло розтопити разом з шоколадом і перемішати силіконовою лопаткою до однорідності, сильно нагрівати масу не потрібно. Продовжувати збивати тісто, для чого з’єднати яєчну та вершково-шоколадну масу, додати сметану. Потім ввести в тісто борошно та соду, ретельно вимішати, щоб не було грудочок. Шоколадне тісто готове.
- Форму для випікання кексу змастити вершковим маслом. Викласти половину лимонного тіста, потім по центру форми викласти шоколадне тісто й закрити його зверху другою половиною лимонного тіста. Силіконовою лопаткою змішати обидва тіста наступним чином: лопатку поставити у верхній лівий кут і круговим рухом один раз провести зліва направо та зверху вниз у напрямку до дна форми. Вдруге змішувати не потрібно, достатньо одного разу. Випікати 60-70 хвилин за температури 160 градусів. Готовий кекс повністю охолодити, дістати з форми та нарізати. Смачного!