Швидка індичка з овочами

Це один з найпростіших варіантів приготування індички. Так, щоб було і смачно, і швидко, і корисно! при цьому основна користь не тільки в методі приготування – тушкуванні – але у великій кількості овочів, які я додаю до м’яса. Ще й неочікуваних овочів, таких як коренева селера, котрого я закликаю не боятися та додавати у зимові овочеві та м’ясні страви!
Ще в рецепті є соус бешамель (я також пропоную йому заміну в рецепті). Не бійтеся його, це один з найуніверсальніших соусів! Дуже зручно, коли бешамель є в холодильнику – можна хоч сніданок приготувати  (сандвич Крок Мадам, в цьому рецепті ви в тому числі знайдете рецепт бешамелю), хоч пасту, хоч протушкувати індичку. Він ще й чудово зберігається в холодильнику.


Рецепт:
700 г філе індички
200 г кореневої селери
1 цибуля-порей
300 г цвітної капусти
1 ч.ложка сушеного базиліку
1 ч.ложка сушеного орегано
200 г домашнього соусу бешамель або 200 мл вершків жирністю 20%
2 ст.ложки оливкової олії
Сіль на смак

  1. Індичку нарізати полосками шириною як палець. Білу частину цибулі-порей нарізати напівкільцями (можна для кольору нарізати і трохи салатової частини), селеру – тонкою соломкою (але без фанатизму, ріжемо, як виходить), цвітну капусту розрізати на дрібні суцвіття.
  2. В глибоку сковорідку налити олію, розігріти на середньому вогні і викласти індичку, одразу на неї цибулю-порей, селеру і накрити кришкою. Через 5 хвилин перемішати, додати спеції, посолити та тушкувати ще 10 хвилин. Потім знову перемішати, викласти зверху капусту, накрити кришкою та тушкувати 5-7 хвилин. Наприкінці додати вершки або соус бешамель (якщо бешамель, додатково долийте ще 50-100 мл води в залежності від густоти соусу), перемішати, накрити кришкою та тушкувати 7-8 хвилин. Все, страва готова! Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.