Офіційно мій найсмачніший гарбузовий десерт! Скуштувавши його один раз, ви навряд чи зупинитесь!
Тепер важливі моменти. За класикою для коржа чизкейка потрібно взяти печиво на кшталт солодких крекерів, подрібнити у блендері, додати розтоплене вершкове масло та сформувати з тіста корж. Але я вирішила зробити тісто самостійно. Приготування займає стільки ж часу, скільки й приготування коржа з печива.
Щодо гарбузового пюре. Готуємо його заздалегідь. Як це зробити — читайте ТУТ.
Зрештою все приготування чизкейка — це двічі включити блендер та один раз сформувати корж. Все. Жодних складностей. Проте результат просто шалено смачний!
Повірте, цей чизкейк може приготувати навіть дитина! Особливо після мого кулінарного онлайн-курсу для дітей та підлітків «Свободу маме: американская кухня руками ваших детей». Цей курс для мам та їхніх дітей! Мам я звільняю від щоденної рутини, а дітей вчу самостійності, чистоті, безпеці на кухні та приготуванню смачних страв американської кухні. Мій курс — це 7 відео майстер-класів, які можна переглядати багато разів, зупиняти та передивлятися знову. Жодного поганого відгуку (а відгуки ви можете прочитати ТУТ)!
Рецепт (форма діаметром 22 см):
Тісто:
100 г горіхів кеш’ю
200 г пшеничного борошна (можна використовувати вищого ґатунку, можна цільнозернове або обидва 50/50)
30 г цукру (у мене — кокосовий)
100 г вершкового масла
1 яйце
Начинка:
525 г сиру філадельфія (175 г — одна упаковка сиру)
150 г гарбузового пюре
3 яйця
100 г цукру (у мене — кокосовий)
2 ч.ложки ванільної есенції
1 ч.ложка молотої кориці
Кеш’ю та кокосова стружка для прикрашання
- Готуємо тісто. Подрібнити у блендері горіхи кеш’ю до стану борошна. Розтопити вершкове масло. Змішати у блендері кеш’ю-борошно, пшеничне борошно, цукор та яйце. Додати розтоплене масло, ще раз подрібнити блендером. Має вийти липка маса.
- Форму для випікання вистелити силіконовим папером. Руками перекласти тісто, розрівняти його по дну та сформувати борти висотою 3-4 см. Можна допомогти собі стаканом, щоб сформувати кути. Виделкою зробити декілька проколів по дну форми.
- Корж поставити у розігріту до 190 градусів духову шафу на 10-15 хвилин.
- Готуємо начинку. В блендер скласти всі інгредієнти та подрібнити до однорідної маси. Дістати корж з духової шафи та вилити на нього начинку. Повернути чизкейк у духову шафу, при цьому зменшити вогонь до 170 градусів, та на дно дека, на якому стоїть чизкейк, налити воду до країв дека. Випікати 30 хвилин. Начинка має схопитися у центрі, але не тріскатися. Готовий чизкейк дістати з духової шафи, повністю охолодити, прикрасити та бажано поставити в холодильник на декілька годин. Останнє я не встигла зробити — неможливо було не скуштувати 🙂 Смачного!
P.S. Раджу використовувати цілісну форму для випікання, а не роз’ємну. Якщо такої у вас немає, додатково оберніть роз’ємну форму фольгою, щоб вода не потрапила у форму.
P.P.S. Якщо у вас залишилась начинка, можна запекти її окремо як суфле.
Коментарі · 2