Американський гарбузовий пиріг

Гарбузовий пиріг, який я змогла їсти 🙂
Якщо ви не в курсі
я не люблю гарбуз. От зовсім. Усі мої рецепти з гарбузом створені за принципом «щоб замаскувати його смак». І це в мене виходить!
Так ось цей американський гарбузовий пиріг саме такий, яким я його хотіла зробити. Ніжний, пряний, із зовсім легким присмаком гарбуза, але зі смаком спецій, що домінують.
Якщо ж ви любите гарбуз — тоді ви просто маєте скуштувати цей пиріг! Отримаєте подвійне задоволення!

До речі, важливий момент. Зазвичай спочатку випікають корж для гарбузового пирога, а потім додають начинку та випікають повторно. Так можна робити, якщо ви маєте час. У мене ж його не було — я готувала для вас курс «Свободу маме: американская кухня руками ваших детей», який вже у продажі, ще й зі знижкою 50% (тільки до 23 жовтня!). Тож запекла все разом. І знаєте, дуже смачно вийшло!

Рецепт (для форми діаметром 24-26 см):
Тісто:
150 г пшеничного борошна вищого ґатунку + для розкочування тіста
25 г цукру
115 г вершкового масла з морозилки
1 ст. ложка дуже холодної води (бажано використовувати кубик льоду, що розтанув)
1 ч. ложка горілки
Дрібка солі

Начинка:
500 г гарбузового пюре
120 г коричневого цукру
3 великих яйця
250 мл вершків жирністю 15%
½ ч. ложки солі
½ ч. ложки кориці
½ ч. ложки сухого імбиру
½ ч. ложки мускатного горіха
¼ ч. ложки подрібненої гвоздики

  1. Перемішати борошно, цукор та сіль для тіста. Перекласти в блендер, додати нарізане кубиками вершкове масло, подрібнити до крихти. Додати холодну воду та горілку, замісити тісто. Воно буде трохи крихким, але коли почнете вимішувати руками, воно збереться у грудку.
  2. Готове тісто покласти в холодильник на 2-3 години або в морозилку на 20 хвилин.
  3. Приготувати начинку для пирога. В блендер додати всі інгредієнти, включаючи спеції, та збити.
  4. Розкачати тісто, присипати борошном. Викласти у форму. Налити начинку. Випікати 45 хвилин за температури 190 градусів. Подавати, коли охолоне. Смачного!

Коментарі · 1

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.