Полуниця в салаті? Навіть дуже, якщо правильно підібрати інші інгредієнти!
Так вийшло, що протягом одного дня дві різні і незнайомі одна з одною людини почали розповідати мені про салат з полуницею і питати, чому я до цих пір такий не придумала. На їхню думку, салат з полуницею може бути смачним!
І вони виявилися праві! Може, якщо правильно підібрати всі до одного інгредієнти та їх пропорції!
Багато років назад в одному ресторані – навіть не пам‘ятаю де і в якому – я спробувала салат з полуницею. У складі салату точно була слабосолена сьомга і якийсь сир типу рокфору. І цей салат був катастрофічно несмачним. Напевно найбільш несмачна страва в моєму житті. Саме з цієї причини я довго не наважувалася приготувати салат з полуницею.
Але дякуючи своїм читачам зважилася і пропоную і вам приготувати цей салат, тільки слідкуйте за пропорціями!!!
Якщо вам подобаються більш класичні поєднання, скуштуйте мій полуничний відкритий пиріг!
Рецепт:
75 г рукколи
100 г полуниці
50 г сиру маасдам
1 дрібка білого перцю свіжого помолу
1 маленька дрібочка солі
1 ст.ложка дуже якісного і густого бальзамічного оцту
2 ст.ложки оливкової олії extra virgin
- Рукколу помити і обсушити. Полуницю відділити від плодоніжок і розрізати навпіл або на 4 частини. Сир нарізати дуже тонкими пластинами з допомогою економки (чистки для овочів).
- Приготувати заправку: в банку з кришкою, що закручується налити олію, оцет, додати сіль та перець. Закрити банку і збити соус прямо в банці.
- Заправити рукколу, перемішати і викласти на блюдо. Зверху додати полуницю і сир. Перед вживанням перемішати. Смачного!