Швидкий різдвяний штрудель!
Готуємо швидко та смачно і не втомлюємось від приготування страв під час свят 😀
Якщо ви не любите якийсь з сухофруктів в рецепті, замінюємо на інший на ваш смак. Головне – зберігаємо пропорцію та отримуємо дуже яскравий святковий смак страви!
Для рецепту використовуємо готове тісто філло, я купую заморожене, розморожую та використовую.
Що ще можна приготувати з тістом філло? Наприклад, ось такий пиріг.
⠀
Рецепт:
7 листів готового тіста філло
30 г вершкового масла
1 яйце
⠀
Для начинки:
4 великих зелених яблука, краще сорту Гренні Сміт
20 г вершкового масла
30 г сушеної журавлини
30 г чорносливу
30 г темних родзинок
30 г обсмаженого мигдаля
30 г обсмаженого фундука
30 г чорного шоколаду
1 ч.ложка кориці
1/2 ч.ложки сухого імбиру
1/2 ч.ложки мускатного горіху
1 ст.ложка коричневого цукру (опціонально)
1 ст.ложка з горкою кукурудзяного крохмалю
⠀
- Яблука очистити від насіння та шкірки. Нарізати кубиками середнього розміру. На пательні розігріти вершкове масло, додати яблука та тушкувати їх за відкритої кришки на середньому вогні. Ознака готовності – яблука мають стати м’якими, але ще тримати форму. Готові яблука охолодити.
- Горіхи, шоколад та чорнослив нарізати недрібно та змішати з іншими сухофруктами, спеціями та цукром. Додати яблука та крохмаль, перемішати.
- Розтопити 30 г вершкового масла. Викласти 1 лист тіста філло на поверхню, за допомогою кулінарного пензлика змазати маслом, покрити натупним листом, знову змазати маслом і так продовжувати, поки ви не використаєте всі листи. Верхній шар також змазати маслом. Викласти начинку прямокутником: від одного короткого краю відступити 3-4 см, від протилежного – 6-7 см, від інших – 2-3 см. Збити 1 яце виделкою і всі краї змазати яйцем. Завернути той край, який 3-4 см на начинку та згорнути рулет. зверху змазати яйцем. Розігріти духову шафу до 220 градусів. Випікати штрудель 30-40 хвилин. готовий штрудель охолодити та нарізати. Смачного!
⠀
І дуже важливо! Якщо ви думаєте, що подарувати своїй дитині, похреснику, дитині друзів, то я для вас підготувала розвиваючий україномовний кулінарний онлайн курс для дітей “Мама! Я можу!”. Всі подробиці ось ТУТ.