В’ялені сливи з розмарином

Ідея не моя 🙂 Мені її підказали відразу декілька моїх підписників!
Я подумала, якщо ця страва подобається вам, отже, вона має сподобатися і мені! І купила 3 кг слив для експериментів.
Що я вам скажу. Це дійсно закуска, яка варта вашої уваги! З будь-яким смачним дорогим сиром — можна з пліснявою або з пармезаном; із запеченим м’ясом — свининою, качкою, куркою; із запеченими баклажанами й просто із хрусткими хлібцями
.

Залишилися сливи? Приготуйте швидкий сливовий пиріг.

Рецепт (банка 0,5 л):
2-2,5 кг слив (краще брати трохи недоспілі, проте не раджу використовувати м’які)
200-250 мл оливкової олії (рафінованої або недорогої extra virgin)
3-4 гілочки свіжого розмарину
3-4 великі зубчики часнику
Сіль на смак

  1. Сливи розділити на половинки, кісточки викинути.
  2. На деко налити третину олії. Щільно викласти сливи розрізом догори. Залити рештою олії. Злегка посолити кожну сливу. З гілочок розмарину зняти листочки та розкидати їх на сливи. Часник нарізати дуже тонко й також викласти на сливи.
  3. Духову шафу включити на 120 градусів. Поставити деко в духовку. Закрити дверцята, залишивши невеличку щілину. Зробити це просто: закриваючи духову шафу, вставте між дверцятами ложку. Сливи будуть в’ялитися не менше 5 годин, іноді довше. У мене на весь процес пішло 6 годин. Перекласти гарячі сливи в стерилізовані банки (розмарин та часник викинути), залити олією з деко. Зберігати в холодильнику. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.