Ідея не моя 🙂 Мені її підказали відразу декілька моїх підписників!
Я подумала, якщо ця страва подобається вам, отже, вона має сподобатися і мені! І купила 3 кг слив для експериментів.
Що я вам скажу. Це дійсно закуска, яка варта вашої уваги! З будь-яким смачним дорогим сиром — можна з пліснявою або з пармезаном; із запеченим м’ясом — свининою, качкою, куркою; із запеченими баклажанами й просто із хрусткими хлібцями.
Залишилися сливи? Приготуйте швидкий сливовий пиріг.
Рецепт (банка 0,5 л):
2-2,5 кг слив (краще брати трохи недоспілі, проте не раджу використовувати м’які)
200-250 мл оливкової олії (рафінованої або недорогої extra virgin)
3-4 гілочки свіжого розмарину
3-4 великі зубчики часнику
Сіль на смак
- Сливи розділити на половинки, кісточки викинути.
- На деко налити третину олії. Щільно викласти сливи розрізом догори. Залити рештою олії. Злегка посолити кожну сливу. З гілочок розмарину зняти листочки та розкидати їх на сливи. Часник нарізати дуже тонко й також викласти на сливи.
- Духову шафу включити на 120 градусів. Поставити деко в духовку. Закрити дверцята, залишивши невеличку щілину. Зробити це просто: закриваючи духову шафу, вставте між дверцятами ложку. Сливи будуть в’ялитися не менше 5 годин, іноді довше. У мене на весь процес пішло 6 годин. Перекласти гарячі сливи в стерилізовані банки (розмарин та часник викинути), залити олією з деко. Зберігати в холодильнику. Смачного!