На яку страву в нас ніколи не вистачає часу? ? Правильно, частіше за все ми не встигаємо приготувати овочі. Биток чи котлета, вермішель або гречка – на це знаходимо час практично завжди. А ось овочі частіше за все ми відкладаємо на потім.
Я пропоную витратити час один раз, смачно замаринувати буряк та зберігати страву в холодильнику. Цей буряк з кожним днем ставатиме тільки смачнішим і спокійно може зберігатися тиждень.
Окремо хочу сказати, що для цієї страви дуже важлива заправка, а саме якісний оцет у ній. Рекомендую використовувати виключно нефільтрований оцет. Також не забувайте, що буряк може бути різного рівня солодкості, тому, в деяких випадках, потрібно додати цукор. Звичайний не підійде. Можна використовувати коричневий, кокосовий або ж замінити його медом (1-2 ч. ложки).
А хочете приготувати салат з сирого буряка? Його рецепт ТУТ.
Рецепт:
1 кг запеченого буряку
1 велика цибулина
3 зубки часнику
Жменя паростків маша або гороху (необов’язково)
1 ч. ложка орегано
1 ч. ложка кмину
1-2 ст. ложки кокосового цукру (якщо буряк недостатньо солодкий)
50 мл ароматної горіхової, кунжутної або соняшникової олії
50 мл яблочного нефільтрованого оцту
2 ч. ложки солі без горки
- Запечений буряк очистити, розрізати навпіл та нарізати слайсами. Напівкільцями нарізати цибулю, часник натерти на дрібній тертушці.
- На сухій пательні нагріти кмин до посилення запаху. Потім подрібнити його у ступці.
- Змішати ароматну олію, нефільтрований оцет, сіль та цукор (якщо потрібен). Скуштувати, маринад має бути вам до смаку, можливо потрібно буде додати трохи більше солі або цукру.
- У великій мисці змішати буряк, цибулю, часник, паростки маша або гороху, кмин та орегано. Заправити маринадом, перемішати. Перекласти в контейнер, закрити кришкою та поставити в холодильник. Обов’язково скуштувати на наступний день. Смачного!