Буряковий салат довгого зберігання

На що в нас ніколи не вистачає часу? Правильно – приготувати овочеві страви. Биток чи котлета, вермішель або гречка – це ми встигаємо. А ось овочі – тут ми часто відкладаємо на потім.
Що пропоную я. Витратити час один раз, замаринувати біряк та зберігати страву в холодильнику. Цей буряк буде ставати смачнішим кожен день і спокійно зберігатися тиждень.
З приводу заправки салату. Якісний оцет є надзвичайно важливим. Тому використовуйте тільки та виключно нефільтрований. І з приводу цукру. Буряк різного рівня солодкуватості, тому деколи потрібен цукор. Звичайний для заправки не підійде. Можна використовувати коричневий, кокосовий або ж замінити медом (1-2 ч.ложки).

А може салат з сирого буряка? Він ТУТ.

Рецепт:
1 кг запеченого буряку
1 велика цибулина
3 зубки часнику
Жменя ростків машу або гороху (необов’язково)
1 ч.ложка орегано
1 ч.ложка кмину
1-2 ст.ложки кокосового цукру (якщо буряк недостатньо солодкий)
50 мл ароматної горіхової, кунжутної або соняшникової олії
50 мл яблочного нефільтрованого оцту
2 ч.ложки солі без горки

  1. Запечений буряк очистити, розрізати навпіл, а потім – слайсами. Також напівкільцями нарізати цибулю, часник натерти на тертушці.
  2. Суху пательню поставити на плиту і додати кмин. Нагріти кмин до посилення запаху. Потім подрібнити кмин у ступці.
  3. Змішати ароматну олію, нефільтрований оцет, сіль та цукор (якщо потрібен). Скуштувати, маринад має бути смачним для вас, можливо потрібно додати трохи більше солі або цукру.
  4. У великій мисці змішати буряк, цибулю, часник, ростків машу або гороху, кмин та орегано. Заправити маринадом, перемішати. Перекласти в судок, закрити кришкою, поставити в холодильник. Куштувати на наступний день. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.