Тепер я точно знаю: домашні сосиски готувати легко, і вони набагато смачніші, а головне — корисніші від магазинних!
Я провела декілька експериментів та вивела формулу ідеальних сосисок. Давайте почнемо з м’яса.
Для цього рецепта я використовую м’ясо з курячих бедер без шкірки. Пробувала з бедер домашніх курок-бройлерів — взагалі мрія. Можна також взяти бедро індички. Але не раджу використовувати філе — сосиски виходять сухуватими.
Тепер з приводу способу подрібнення м’яса: легкий та дещо ускладнений. Можна поділити м’ясо на три частини і подрібнити в Термоміксі (15 секунд, швидкість 10). Це простий варіант. Більш складний — тричі пропустити м’ясо через м‘ясорубку. Не можу рекомендувати подрібнювати в блендері навіть по одному бедру — так я колись зламала блендер. Тому або Термомікс, або м’ясорубка.
Шукаєте прості рецепти основних страв? Подивіться ЦЕЙ РЕЦЕПТ.
Рецепт (10-12 сосисок):
1 кг курячих бедер
1 велика цибулина
1 невелике яйце
1 буряк
100 мл вершків жирністю 10-12%
½ ч.ложки мускатного горіха
Сіль на смак
Перець на бажання
Для формування сосисок:
Харчова плівка
Рослинна олія
- Буряк очистити, подрібнити якомога дрібно (блендер, терка, Термомікс, соковитискач) і віджати 2 ст.ложки бурякового фрешу.
- З курячих бедер зняти шкіру, вирізати кістку і розрізати м’ясо на 3-4 частини.
- Цибулину подрібнити до стану однорідного пюре. Одним із двох варіантів, описаних вище, подрібнити м’ясо.
- Приготувати фарш, перемішуючи всі інгредієнти зі списку.
- Відрізати 40 см харчової плівки. Скропити олією. Викласти по центру, але ближче до нижнього краю 2 ст.ложки фаршу. Акуратно сформувати сосиску і загорнути її в плівку. По краях зав’язати вузли якнайближче до м’яса. Зайву харчову плівку відрізати.
- Готувати сосиски в пароварці протягом 30 хвилин. Подавати зі свіжими овочами і домашнім кетчупом. Смачного!