Домашні сосиски

Тепер я точно знаю: домашні сосиски готувати легко, і вони набагато смачніші, а головне корисніші від магазинних!
Я провела декілька експериментів та вивела формулу ідеальних сосисок. Давайте почнемо з м
яса.
Для цього рецепт
а я використовую м’ясо з курячих бедер без шкірки. Пробувала з бедер домашніх курок-бройлерів взагалі мрія. Можна також взяти бедро індички. Але не раджу використовувати філе сосиски виходять сухуватими.
Тепер з приводу способу подрібнення м
яса: легкий та дещо ускладнений. Можна поділити мясо на три частини і подрібнити в Термоміксі (15 секунд, швидкість 10). Це простий варіант. Більш складний тричі пропустити мясо через м‘ясорубку. Не можу рекомендувати подрібнювати в блендері навіть по одному бедру — так я колись зламала блендер. Тому або Термомікс, або мясорубка.

Шукаєте прості рецепти основних страв? Подивіться ЦЕЙ РЕЦЕПТ.

Рецепт (10-12 сосисок):
1 кг курячих бедер
1 велика цибулина
1 невелике яйце
1 буряк
100 мл вершків жирністю 10-12%
½ ч.ложки мускатного горіха
Сіль на смак
Перець на бажання

Для формування сосисок:
Харчова плівка
Рослинна олія

  1. Буряк очистити, подрібнити якомога дрібно (блендер, терка, Термомікс, соковитискач) і віджати 2 ст.ложки бурякового фрешу.
  2. З курячих бедер зняти шкіру, вирізати кістку і розрізати м’ясо на 3-4 частини.
  3. Цибулину подрібнити до стану однорідного пюре. Одним із двох варіантів, описаних вище, подрібнити мясо.
  4. Приготувати фарш, перемішуючи всі інгредієнти зі списку.
  5. Відрізати 40 см харчової плівки. Скропити олією. Викласти по центру, але ближче до нижнього краю 2 ст.ложки фаршу. Акуратно сформувати сосиску і загорнути її в плівку. По краях завязати вузли якнайближче до мяса. Зайву харчову плівку відрізати.
  6. Готувати сосиски в пароварці протягом 30 хвилин. Подавати зі свіжими овочами і домашнім кетчупом. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.