Карі з цвітною капустою

Рецепт з Індії. Можна готувати як вегетаріанську або ж як пісну страву за вашим вибором. Різниця тільки в олії, яку ви будете використовувати для смаження – або це буде рослинна рафінована олія, або ж популярне масло гхі.
Доречі, в одному з пунктів я сильно видозмінила рецепт. До поїздки в Індію я не знала, як же ж багато тіста у місцевій кухні! І фрітюру! Так, для класичного карі роблять кульки з нутового борошна. Потім обсмажують у фрітюрі, і зрештою відварюють в самому соусу карі. Чесно, мені не сподобалось. А ось цвітна капуста з картоплею (яка виявилась бататом світло-жовтого кольору) в соусі карі сподобалось і дуже! Тому вам я вирішила показати саме цей рецепт. Без батату, хоча пам’ятайте, що його теж можна додати.

Рецепт молодих овочів в індійскому стилі ви знайдете ТУТ.

Рецепт (4 порції):
400-500 г цвітної капусти
30 г масла гхі або будь-якої рослинної рафінованої олії (в ідеалі – гірчичної, але я її так і не знайшла)
1 ст.ложка з горкою нутового борошна
1 ст.ложка куркуми
1 ч.ложка молотого перцю чилі
1 ст.ложка насіння чорної гірчиці
Жменька листя карі (якщо є)
300 мл води «Краплинка»
Сіль за смаком

  1. Нагріти на пательні олію. Додати перець чилі, куркуму та чорну гірчицю. Смажити спеції, помішуючи, 2-3 хвилини. Додати нутове борошно, ретельно перемішати. Додати воду, листя карі та варити соус на середньому вогні 5-7 хвилин.
  2. В готовий соус додати цвітну капусту, разібрану на дрібні суцвіття або нарізану. Посолити страву. Варити в соусі карі до готовності капусти. Подавати одразу ж, бажано з рисом або ж коржиками чапаті (рецепт буде пізніше). Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.