Коли яблук по-справжньому багато, ідей, що приготувати з цього фрукта, стає дедалі обмаль… Помідори в яблучному соку стоять на поличці, яблучний чатні готовий, джемами забито усе вільне місце, а яблучні пироги стають буденністю, адже готуються кожні вихідні.
Настав час маринувати в яблуках не тільки помідори, але й м’ясо! І почнемо ми з курки! У цьому ж маринаді можна готувати і свинину — зміниться лише час приготування.
Гарнір у мене не самий звичайний, хоча й простий — стручкова квасоля в сметані. Дуже смачно і корисно!
Рецепт:
1,2-1,4 кг курячих гомілок, бедер, крилець або їхній мікс
0,5 л яблучного свіжовичавленого соку (можна замінити на неосвітлений яблучний сік +1 ст.ложка лимонного соку)
2 ч.ложки гірчиці
2 ч.ложки рідкого меду
1 ст.ложка оливкової олії
Сіль на смак
Для гарніру:
0,5 кг стручкової квасолі
3 зубчики часнику
2 ст.ложки оливкової олії
200 г сметани будь-якої жирності
Сіль на смак
- Приготувати яблучний маринад: змішати сік із гірчицею, рідким медом і оливковою олією. Додати сіль на смак (куштуйте маринад — кількість солі залежить від гірчиці). Курячі частини залити маринадом і залишити щонайменше на 4 години. Максимальний час маринування: 24 години.
- Перекласти курку у форму для запікання в один шар. Затягнути форму фольгою і запікати в розігрітій до 180 градусів духовій шафі 1 годину. Потім фольгу зняти і запікати ще 20 хвилин при температурі 200 градусів. Також курку за цим рецептом можна готувати в мультиварці.
- Квасолю відварити до готовності й очистити від бокових волокон. У сковороді розігріти оливкову олію. Розчавити зубчики часнику і додати до олії. Обсмажити 5-7 секунд, додати квасолю і, помішуючи, нагріти її і злегка обсмажити. Зменшити вогонь, додати сметану, сіль і тушкувати 10 хвилин. Подавати з куркою. Смачного!