Святкова поркетта

Рецепт, який заслуговує місця на кожному святковому столі! Тому що дуже ароматно, яскраво та красиво!
Поркетта – класична італійська страва. Оскільки Італія історично країна дуже небагата, там прийнято готувати дешеві шматки м’яса. Саме тому в основі запеченого м’яса – звичайний свинний підчеревок. А багатство смаку ми створимо за допомогою печінки (ще один недорогий продукт), сухофруктами та звичайно ж великою кількістю спецій! Величезне прохання – купіть абсолютно всі спеції для цієї страви, інакше я не зможу донести весь смак справжньої поркетти.
Дуже важливо – обрати правильне м’ясо. Це має бути максимально м’ясний підчеревок. У мене був довгий вузький шмат, але краще, щоб він був більш прямокутний.  Тоді його буде легше завертати.

Якщо ви любите італійську кухню та хочете приготувати щось особливе на Новий Рік або ж Різдво, в моїй добірці новорічних рецептів ви знайдете буженину по-італійськи та багато інших надсмачних страв! Добірка доступна українською та російською мовами. КЛІК СЮДИ – і добірка ваша!

Рецепт:
2 кг м’ясного підчеревку
300 г качиної печінки (можна замінити на курячу або перепелину)
100 г сушеної журавлини
1 фіолетова велика цибулина
2 ст.ложки оливкової олії
10 г вершкового масла
1 ст.ложка сушеного розмарину
1 ч.ложка насіння фенхелю
1 ч.ложка кмину
1 ч.ложка чабрецю
1 ч.ложка чорного перцю свіжого помелу
1 ч.ложка орегано
200 мл червоного сухого вина (опціонально, можна замінити гранатовим соком свіжого віджиму або водою)
300 мл води
Сіль на смак

  1. На пательні розігріти вершкове масло та оливкову олію. Додати цибулину, розрізану на чвертькільця, та обсмажити її на середньому вогні, помішуючи, до м’якості. Додати фенхель, обсмажити разом з цибулею 1 хвилину, потім додати печінку, нарізану шматочками 1*1 см. Смажити печінку 2-3 хвилини на середньому вогні, потім додати всі спеції, що залишились, обсмажити разом ще 1 хвилину та зняти пательню з плити.
  2. Покласти на дощечку підчеревок шкіркою донизу. Посолити зі сторони м’яса. Потім викласти печінку зі спеціями по всій поверхні м’яса. Скрутити підчеревок у рулет, зв’язати рулет щільною натуральною ниткою.
  3. Розігріти духову шафу до 240 градусів. У форму для запікання викласти скручений рулет, посолити його зверху. На днон форми налити воду та вино. Поставити м’ясо до духової шафи та запікати 30 хвилин з відкритою кришкою. Потім закрити форму для запікання кришкою або ретельно загорнути фольгою та запікати 3 години за температури 180 градусів. Готову поркетту подавати або в гарячому, або в охолодженому вигляді, зрізавши нитку. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.