Якщо у ваших новорічних планах немає наміру наїдатися до стану колобка, тоді це меню – для вас. Я поділила його на декілька частин, щоб вам було простіше орієнтуватись: закуски, салаті, основні страви та десерт. Ви легко можете викреслити страви, які вам не подобаються, й замінити їх на улюблені. Наприклад, в цьому меню немає олів’є. Як і холодцю 🙂
Додатковий бонус – графік підготовки новорічного столу заздалегідь у відповідності до меню. В такому випадку ви точно не проведете весь день 31 грудня, нарізаючи салати.
Класичне новорічне меню з графіком підготовки ви знайдете ТУТ.
Закуски
У якості закуски я пропоную 4 абсолютно різних страви. По-перше, це будуть сирні профітролі. Далі – скумбрія з овочами, яка дуже красиво виглядає у розрізі. Грибна стравадостатньо проста – мариновані печериці без оцту. Й класика святкового столу – фаршировані яйця, в мене вони з авокадо. Великий плюс усіх цих закусок в тому, що три з них майже повністю можна приготувати заздалегідь.
Салати
Почнемо з найсвятковішого салату – з сьомгою, яйцем-пашот (в умовах новорічної ночі я пропоную приготувати яйця з рідкою серединкою) й червоною ікрою.
Якщо вже є рибний салат, тоді самий час запропонувати вам салат з курячою грудкою й печерицями – класичне поєднання, яке подобається всім.
А у якості овочевого салату – буряковий салат з гранатом. Це на заміну звичному буряковому з майонезом.
Основні страви
Риба та птиця – ось моя пропозиція на це свято.
З риби я пропоную приготувати рибні котлети, причому з річкової риби, ідеально – з щуки чи судака, але можна й з товстолобом. Ці рибні котлети не смажені, а запечені на буряку. І це найсмачніші котлети, які я коли-небудь готувала.
А з птиці – грильованих перепілок. Дуже просто й гарантовано смачно.
На гарнір я пропоную подати не картоплю й навіть не рис. А запечені овочі. У мене є цілих 2 варіанти приготування запечених овочів – з травами й з гранатовим соусом. За вашим вибором.
Десерт
Профітролі для закуски – це звичайно чудово. Але профітролі на десерт – це ще краще! Для цього треба всього лише приготувати подвійну порцію тіста. А начинка для профітролей буде оригінальна – домашнє морозиво 🙂 обирайте будь-яке за вашим смаком: шоколадне, персикове або полуничне. Наповнюйте профітролі начинкою прямо перед подачею й рівно стільки, скільки буде бажаючих з’їсти профітролі . Бо їсти їх треба одразу!
А тепер ваша підготовка цього меню за днями та за діями.
29 грудня
- Замаринувати печериці
- Замаринувати курячі грудки (для салату) у соєвому соусі
- Запекти буряк для салату
- Приготувати морозиво
30 грудня
- Відварити яйця для скумбрії з овочами й фаршированих яєць
- Приготувати сирний крем для профітролей
- Обсмажити замариновані у соєвому соусі куряче філе
- Приготувати скумбрію з овочами
31 грудня
- Приготувати фарш для котлет
- Замаринувати перепілок
- Відварити яйця на салат
- Підготувати овочі для запікання
- Приготувати тісто на профітролі
- Спекти профітролі й начинити половину сирним кремом
- Запекти рибні котлети
- Приготувати всі салати, фаршировані яйця
- Перед подачею запекти овочі й обсмажити перепілок на грилі
Я сподіваюсь, що це меню буде вам корисним, коли ви будете готувати новорічну вечерю! Й пам’ятайте, що всіх цих страв можна приготувати не повну порцію, а лише половину. Щоб все ж таки не боятися вагів після свят 🙂
З прийдешніми святами!